S33E02: Bart’s in Jail

Děda, starý Žid a Jasper dostanou v minulosti ve Springfieldské továrně na masové kuličky první šek ze zaměstnání, pak jdou na skleničku k Macovi, všimnou si daní ze sociálního pojištění a stěžují si na ně, sázejí peníze na zvířecí zápasy. Zpátky v přítomnosti si začnou stěžovat, že chtějí zpět své daně v důchodu na springfieldské poště a pak je získají zpět.

Všichni staří Springfielďané se vydají na nákupy a pak se znovu sejdou, aby si zahráli cribbage, než se vrátí na springfieldský důchodcovský zámek. Tam děda spí, když mu zavolá Bart, že byl zatčen. Telefon mu vezme policista a požádá ho, aby do 90 minut poslal peníze na kauci, jinak bude poslán do nápravného zařízení pro mladistvé v centru města.

Děda jde do Best Western Union, aby provedl převod peněz, a zjistí, že mnoho dalších starých lidí dělá totéž pro své vnuky. Druhý den děda vidí Barta hrát fotbal a je vděčný za jeho propuštění, ale Bart potvrdí, že vůbec nebyl uvězněn a že děda byl podveden.

Doma mu děda prozradí, že ho podvedli o deset tisíc dolarů, dědictví po Homerovi, z čehož má v noci noční můry a myslí na to, jak moc by se jejich život zlepšil, kdyby měli tolik peněz. Na rodičovské schůzce v základní škole, poté co Homer hlasitě odmítl přispět na sbírku na teploměr, Skinner navrhne Marge, aby navštívila schůzku S.C.A.M.S., Support & Care for Adults Manipulated by Scams, ve Springfieldském komunitním centru.

Děda s Homerem se k setkání pro seniory a jejich rodiny připojí, ale Homer se vysměje tomu, že se on a jeho děti nechali podvést, a řekne, že on se nikdy nenechá, ale zjistí, že se nechal podvést v pyramidové hře, a jde se dědovi na Hrad omluvit. Volající volá ještě jednou a Líza pomocí softwaru určí jeho polohu na 1300 Business Loop C.

Jakmile dorazí na místo, zjistí, že tam pracuje mnoho podvodníků, včetně Vočka, který byl jedním z lidí na schůzce. Policie je nezatkne, protože jsou to jen zaměstnanci a další podvodné agentury se zvednou, jakmile byl tento případ sejmut. Naštvaná Marge kopne do koše a vyskočí z něj dárkové karty, takže je jdou použít do ‘Zerzu.

Po snědení 500 dolarů předkrmů rodina vidí, jak se objevuje Loki a jeho formuláře, které odhalují, že za celým podvodem stál on. Po večeři Chalmers odmítne dát ženě 20 dolarů na natankování auta, protože si myslí, že to byl další podvod, ale Marge se snaží zjistit, jestli jí ještě může věřit, a půjčí jí peníze v důvěře, že jí je pošle zpět, jak slíbila. O týden později dostane peníze zpět v domnění, že jsou od ní, ale byl to děda, který jim dával jistotu, zatímco Vočko je viděn, jak se opět věnuje podvádění lidí po telefonu.


Zdroj: Simpsonswiki.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *