S33E09: Mothers and Other Strangers

Bart si prohlíží scény v televizi, když narazí na Muttflix, což zaujme Santova malého pomocníka, a ten pozve She Biscuit, protože je Den matek.

Bart a Líza darují Marge hrníčky, které vyrobili ve škole, a obdarují ji stejným dárkem, jaký jí dali předtím, zatímco Maggie jí dá dětskou pusu a zároveň si je dobírá za jejich trapné dárky.

Mezitím si všimnou, že Homer je smutný, když slyší, že je Den matek. Poté, co Marge daruje zarámovanou fotku dětí, pokračuje v pláči a vzpomíná na svou matku Monu.

Líza mu navrhne, aby pro terapii své ztráty použil aplikaci Nutz, a vrátí ho o 30 let zpátky do dne, kdy Abe dostal od Mony vzkazy, že ji hledá FBI a že od nich odchází, a aby to nemusel vysvětlovat, děda devítiletému Homerovi řekl, že je mrtvá.

Poté, co se v 16 letech naučil řídit, po havárii při jízdě s Hansem Molemanem a setkání s právě najatým Wiggumem, dostal pohlednici z Utahu od Mony, zatímco ho sledovala FBI a Wiggum kontroloval koblihy v Lard Lad Donuts.

V přítomnosti Homer získá lepšího konzultanta pro svůj případ a vrací se ve vzpomínkách do doby, kdy konfrontoval svého otce s pravdou o její smrti, přičemž mu děda sdělil pravdu a uvědomil si, že jí nikdy nedal to, co potřebovala, aby ho opustila.

Homer se s tím ale nespokojil a jednoho dne odjel z domova do Utahu, aby to zjistil jednou provždy, s Abem na zadním sedadle a sledován FBI. Poté, co se během cesty sblíží, zastaví v Latter Days Inn, kde servírka identifikuje Monu přes fotku, kterou jí Abe ukáže, a znovu se rozjedou.

Přijedou do Texxonu, kde spatří Monu, ale ve chvíli, kdy jim jela naproti, zahlédla agenty FBI a vykřikla, ti ji začnou pronásledovat, ale Abe se zasekne a Homer se rozhodne mu pomoci, protože ho neopustil. Moně se podaří utéct v dodávce jednoho hipíka a odjíždí do San Francisca.

Po návratu do přítomnosti jim děda řekne, že ji už nikdy nenašli. Spokojený nad tím, že terapie funguje, Homer odinstaluje aplikaci, čímž dostane terapeut výpověď kvůli příliš rychlému uzavření problému, a vypráví další nevyřčený příběh.

Když se Bart narodil, Homer měl problémy s přestřižením pupeční šňůry a přetrhl ji. Tu noc v pokoji s Marge, zatímco ona spí, přijde do pokoje doktor, aby se podíval po dítěti, a odhalí, že je to opravdu Mona, která kontroluje jeho novorozeného vnuka, a když odchází, políbí na rozloučenou i Abea.

Na závěr, kdy Santův pomocníček přinese matce mrtvého ptáčka a dojde k uzavření minulosti, přivede Homer rodinu na večeři do restaurace The Gilded Truffle, kde se najedl jako v bufetu, a to do té míry, že restaurace musela změnit nápis, aby nezbankrotovala.

Zdroj: Simpsonswiki.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *